ELMA TATLISI
1 sayfadaki 1 sayfası
ELMA TATLISI
ELMA TATLISI
Malzemeler
1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su
arzu edilirse ceviz iri dövülmüş
Yapılışı :
Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın
NOT: Ayva, sert armut ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.
bu ölçüleri her meyve adetince kullanacaksınız.arzu edilirse çekirdeklerini oydunuz çukur kısıma iri dövülmüş çeviz veya çam fıstığı doldurabilirisniz.
afiyet olsun...
Malzemeler
1 adet orta boy elma ( ortadan ikiye bölünmüş ve çekirdek yatakları çıkartılmış)
1 Adet karanfil
1 Çay kaşığı toz tarçın
1 Çorba kaşığı kalorisiz şeker
½ Su bardağı su
arzu edilirse ceviz iri dövülmüş
Yapılışı :
Derin bir tencerenin içerisinde elmaları, karanfil, şeker ve su ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin. ( toplam 8 -10 dakika kadar)
Soğuduktan sonra tarçın ile süsleyerek servis yapın
NOT: Ayva, sert armut ile aynı şekilde tatlı yapabilirsiniz.
bu ölçüleri her meyve adetince kullanacaksınız.arzu edilirse çekirdeklerini oydunuz çukur kısıma iri dövülmüş çeviz veya çam fıstığı doldurabilirisniz.
afiyet olsun...
ulkervv- Süper Moderatör
- Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 29/11/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz