Net Bilgi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AŞURE

4 posters

Aşağa gitmek

AŞURE Empty AŞURE

Mesaj tarafından ulkervv 18.01.08 13:58

AŞURE 50201822



MALZEMELER;

  • 1,5 su bardağı aşurelik buğday
  • yarım su bardağı nohut
  • yarım su bardağı kurufasulye
  • yarım su bardağı kuru üzüm
  • 10-15 adet kuru kayısı
  • 1 su bardağı yer fıstığı
  • 7-8 adet kuru incir (ben evdekiler yemediği için tercih etmiyorum)
  • 1 adet elma
  • 2 su bardağı şeker
  • tuz
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz yada fındık içi
  • tarçın

YAPILIŞI;

  1. Nohut ve kuru fasulyeyi 1 gece önceden aynı kapta ıslatın. Daha sonra suyunu süzüp, düdüklü tencereye aktarın. Üzerini iki parmak geçecek şekilde soğuk su ilave edip 30-35 dakika kadar kaynatın.
  2. Buğdayları güzelce yıkadıktan sonra suyunu süzün. Sıcak su ile akşamdan ıslatın. Bir tencereye aktarın. Buğdayların üzerine dört parmak geçecek şekilde soğuk su ile yumuşayana kadar kaynatın.
  3. Kayısı, üzüm ve inciri güzelce çöplerini ayıklayın ve yıkaın. Kayısılar ı tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Bir tencereye kayısı ve üzümleri aktarın ve bunların üzerlerini iki parmak geçen soğuk su ile 10-15 dakika kadar kaynatın.
  4. Büyükce bir tencereye kaynatılmış nohut ve fasulyeyi, buğdayı ve kuru meyvaları sularıyla beraber aktarın. Suyu yeterli değilse yeterince kaynamış su ilave edin.( baklagillere sonradan ilave edilen soğuk su sertleştirir.Ben sulu yapyorum. Sebebi aşure piştikten 1 saat kadar sonra katılaşmaya başlıyor. Ayrıca biz sulu seviyoruz.)
  5. Tencerenin altını orta hararetli ateşe getirin. Kaynamaya başlayınca şekerini ilave edin. Şekerin mikaterını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirdiniz.)10-15 dakika kadar daha kaynatın.
  6. Altını kapatın. Tavla zarı büyüklüğünde doğranmış elmaları, incirleri ve yer fıstığını ilave edin. Bir çimdik tuz katın ve karıştırın. (koyu kıvamlı bir aşure isteyenler bu noktada 1 su bardağısoğuk su ile inceltilmiş 1 çorba kaşığınışasta ilave edebilirler)
  7. Tarçın ve cevizi servis tabaklarına koyduktan sonra üzerine serpin. Eğer cevizi tencereye karıştırırsanız aşureniz kararır.

Afiyet olsun
ulkervv
ulkervv
Süper Moderatör
Süper Moderatör

Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 29/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

AŞURE Empty Geri: AŞURE

Mesaj tarafından Karaoglan 18.01.08 14:05

Bu güzel Aşure tarifi için teşekkürler Ustam
Karaoglan
Karaoglan
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 743
Kayıt tarihi : 28/11/07

https://netbilgi.yetkin-forum.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

AŞURE Empty Geri: AŞURE

Mesaj tarafından klavikula 18.01.08 17:33

olsada yesek ama yakındır yememiz bi kaç gün sonra başlar aşure
klavikula
klavikula
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 434
Kayıt tarihi : 29/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

AŞURE Empty Geri: AŞURE

Mesaj tarafından es_camillo 18.01.08 23:29

Teşekkürler..Sadece bu değil tüüm tarifler için.Sayende mutfağımızdaki lezzet sayısı arttıyor cheers
es_camillo
es_camillo
Co Admin
Co Admin

Mesaj Sayısı : 375
Yaş : 45
Kayıt tarihi : 28/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz