Net Bilgi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

TEPSİ BÖREĞİ

2 posters

Aşağa gitmek

TEPSİ BÖREĞİ Empty TEPSİ BÖREĞİ

Mesaj tarafından ulkervv 02.12.07 15:25

TEPSİ BÖREĞİ Borek

Tepsi Böreği
8 bardak un
4 yumurta
1 bardak su
6 tatlı kaşığı sıvıyağ
2 tatlı kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak eritilmiş tereyağı veya margarin [/size]
İçi :
4 bardak kesilmiş ıspanak yaprağı
2 büyük küçük küçük doğranmış soğan
1/2 bardak sıvıyağ
2 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı karabiber
1 bardak ufalanmış beyaz peynir [/size]
Büyük bir kaseye 8 bardak un koyup ortasını havuz gibi açın ve içine yumurtaları, tuz, yağ ve yarım bardak suyu koyun. İyice karıştırıp yumuşak bir hamur haline getirin. Her bir hamur topu 50 cm. lik yuvarlak daire biçiminde açıldığında önceden yağlanmış pyrex ya da teflon tepsiye koyun. Hamurun her bir katının arasına yarı süt yarı sıvıyağ (Bir bardak süt, yarım bardak sıvıyağ) sürülmek suretiyle üstüste koyun. 4 kat tamamlanınca araya harcını koyun (iki kat malzemeyle hazırlanmış olması gerekir) eşit bir şekilde tüm zemini döşeyip üzerine dört kat hamur daha koyun. Son hamurun üstüne eritilmiş tereyağı ve iyi çırpılmış yumurta sürülmelidir. Orta hararette bir saat kadar pişirin ve istediğiniz büyüklükte kare şeklinde kesin.
Not: Bu böreği yapmak için hazır filo hamurunu satın alıp kullanabilirsiniz, fakat mutlaka iki yaprak hamurunu tekmiş gibi kullanın ya da her yaprağın üstüne yağ sürün.
AFİYETLER OLSUN
ulkervv
ulkervv
Süper Moderatör
Süper Moderatör

Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 29/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

TEPSİ BÖREĞİ Empty Geri: TEPSİ BÖREĞİ

Mesaj tarafından klavikula 03.12.07 15:45

usta yine döktürmüşün eline sağlık.
klavikula
klavikula
Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 434
Kayıt tarihi : 29/11/07

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz