KABURGA DOLMASI
2 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
KABURGA DOLMASI
KABURGA DOLMASI | |
Malzemeler ; 4 kişi için | Kuzu kaburgasının içini ve dışını rendelenmiş soğan ve tuz ile ovun. Bu arada tencereye sıvıyağı alın. Rendelenmiş soğan ve badem içini yağda kavurun. Daha sonra, yıkanıp ayıklanmış bulguru ekleyin. Suyunu ilave edin. Çekirdeği çıkarılmış erik, tuz, karabiber ve nane ekleyin. Bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin. Pişen pilavı, üzerine cep açılmış kaburgaya doldurun. Açık yerlerini kürdan ile iyice tutturun. Folyoya sarın. Su dolu düdüklü tencerede yarım saat kadar pişirin. Daha sonra tencereden alıp, folyosunu çıkarın. Üzerine salça sürün. Kızgın fırında kızartın. |
1 kg kuzu kaburgası (Kasapta üzerine enlemesine bir cep açtırılmış) | |
1 adet soğan | |
Tuz, karabiber | |
DOLMASI İÇİN | |
2 çorba kaşığı sıvıyağ | |
1 adet soğan | |
1 kahve fincanı badem içi | |
2 su bardağı pilavlık bulgur | |
2 su bardağı su | |
1 su bardağı ince doğranmış mürdüm eriği | |
Tuz, karabiber, nane | |
1 çorba kaşığı salça | |
Kürdan | |
Fırından alıp sıcak olarak servis yapın. | |
Afiyet olsun...... |
ulkervv- Süper Moderatör
- Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 29/11/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz