Büryan Pilavı (6 Kişilik)
3 posters
1 sayfadaki 1 sayfası
Büryan Pilavı (6 Kişilik)
Büryan Pilavı (6 Kişilik)
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Su 3 su bardağı 600 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Eti, 2 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişir, 3 su bardağı su ve 1/4 yemek kaşığı tuz ekle, yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam et, kevgirle sudan çıkar. Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, iri iri doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı ört, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür. Domatesleri yıka, kabuklarını soy, 1 santimetreküp irilikte doğra. Pirinci yıka, süz, soğana ekle, bir kaç kez çevir, domates ve salçayı koy, bir kaç kez daha çevir, bu karışımı ısıya dayanıklı bir cam tencereye koy, düzgünce yay, eti üzerine yerleştir. Et suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 3 su bardağına tamamla, içine kara biber ve kalan tuzu koy, ısıtarak kaynama derecesine getir. Pirinçli karışıma şeklini bozmadan yavaş yavaş ekle. Kapağı kapalı olarak orta sıcaklıktaki fırında suyunu çekene değin, 20-25 dakika pişir.
İçindekiler Ölçü Miktar
Koyun eti (kemiksiz) - - 500 gram
Su 3 su bardağı 600 gram
Tuz 2 1/2 tatlı kaşığı 15 gram
Soğan 2 orta boy 150 gram
Margarin 6 yemek kaşığı 60 gram
Domates 2 orta boy 250 gram
Pirinç 2 su bardağı 360 gram
Salça 2 yemek kaşığı 20 gram
Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram
Eti, 2 santimetreküp irilikte doğra, kısık ateşte kendi suyu ile yaklaşık 40 dakika pişir, 3 su bardağı su ve 1/4 yemek kaşığı tuz ekle, yumuşayıncaya kadar pişirmeye devam et, kevgirle sudan çıkar. Pirinci yıka, süz. Soğanı soy, yıka, iri iri doğra, yağla birlikte tencereye koy, kapağı ört, kısık ateşte ara sıra karıştırarak 10 dakika öldür. Domatesleri yıka, kabuklarını soy, 1 santimetreküp irilikte doğra. Pirinci yıka, süz, soğana ekle, bir kaç kez çevir, domates ve salçayı koy, bir kaç kez daha çevir, bu karışımı ısıya dayanıklı bir cam tencereye koy, düzgünce yay, eti üzerine yerleştir. Et suyuna sıcak su ekleyerek ölçüyü 3 su bardağına tamamla, içine kara biber ve kalan tuzu koy, ısıtarak kaynama derecesine getir. Pirinçli karışıma şeklini bozmadan yavaş yavaş ekle. Kapağı kapalı olarak orta sıcaklıktaki fırında suyunu çekene değin, 20-25 dakika pişir.
ulkervv- Süper Moderatör
- Mesaj Sayısı : 199
Kayıt tarihi : 29/11/07
Geri: Büryan Pilavı (6 Kişilik)
iştahımı kabartıyor bunlar . zaten türkkası iyce büyüdü
klavikula- Admin
- Mesaj Sayısı : 434
Kayıt tarihi : 29/11/07
1 sayfadaki 1 sayfası
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz